DISTRIBUIȚI
Timpul.md

Secţiile de vot s-au deschis la 07:00 în Republica Moldova, unde duminică se desfăşoară al doilea tur al alegerilor locale generale, după ce nici unul dintre candidaţii la funcţia de primar în 384 de localităţi nu a reuşit să întrunească condiţiile necesare pentru a fi declarat învingător în primul tur la 20 octombrie, informează portalul Oficial.md, potrivit agerpres.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a menţionat că toţi alegătorii care se vor prezenta la secţiile de vot vor găsi în buletine numele a doi candidaţi la funcţia de primar, cei care în urmă cu două săptămâni au acumulat cel mai mare număr de sufragii.


Citește și : O grupare teroristă revendică atacul de vineri asupra taberei militare din Mali

„Trebuie să ştiţi că în al doilea tur de scrutin se consideră primar ales candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care vor participa la alegeri. Pentru suplinirea celor 384 de mandate primar astăzi candidează 768 persoane”, a declarat preşedintele Comisiei electorale într-o conferinţă de presă duminică dimineaţă la Chişinău.

Potrivit acestuia, pentru organizarea turului doi al alegerilor locale generale au fost amenajate 1.042 secţii de votare. În listele electorale de bază sunt înscrişi peste 1,6 milioane cetăţeni cu drept de vot, dintre care 630.000 sunt arondaţi secţiilor din municipiul Chişinău.

Citește și : Dublă crimă în stil mafiot la Moscova- Înalt responsabil din Caucazul rus şi fratele lui, ucişi cu focuri de armă

În prezent, votul decurge în mod normal, a declarat Dorin Cimil, explicând că la deschiderea secţiilor de vot „s-au întregistrat doua incidente la două secţii din Chişinău”. În primul caz a fost o pană de curent electric, iar în al doilea a existat o dificultate în deschiderea seifului unde se păstrau calculatoarele pentru operatori. „Dar problemele au fost remediate şi la aceasta oră procesul decurge în regim normal’, a subliniat el.

Secţiile de votare se vor închide la ora 21:00, iar rezultatele preliminare vor fi prezentate la ora 22:00, conform Oficial.md.