DISTRIBUIȚI

În toate judeţele Ungariei au fost depistate persoane infectate cu noul tip de coronavirus, a anunţat luni şefa Departamentului de Sănătate Publică din această ţară, Cecilia Muller, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MTI, potrivit agerpres.

Luând cuvântul în cadrul conferinţei online a echipei operative responsabile pentru stăvilirea epidemiei, Muller a spus că numărul persoanelor care au contactat COVID-19 a început să crească exponenţial, mai degrabă decât liniar. În ultimele 24 de ore, 36 de pacienţi au fost confirmaţi cu această boală, a subliniat ea.


Citește și: China testează deja un vaccin împotriva noului coronavirus

Sistemul de sănătate al Ungariei lucrează pentru a se adapta la cel mai rău scenariu, ce presupune un număr foarte mare de persoane infectate, majorându-şi capacităţile şi menţinându-şi cercetările, a mai spus Muller.

Totodată, potrivit MTI, şeful centrului de urgenţă al comitetului operativ însărcinat cu eforturile Ungariei de a combate coronavirusul, Tibor Lakatos, a declarat luni într-o conferinţă de presă că, în total, 218 cetăţeni unguri sunt în carantină în alte ţări din cauza pandemiei.

Citește și: Emiratele Arabe Unite SUSPENDĂ toate zborurile de pasageri

Majoritatea – 187 de unguri – sunt în izolare în Austria, o persoană se află în carantină în Germania, iar 30 în ţări din afara Europei.