DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia elenă a anunţat marţi că toate întrunirile vor fi interzise timp de o săptămână din motive de ‘sănătate publică’, în timp ce o manifestaţie a extremei stângi este prevăzută pentru vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Toate adunările publice de peste 100 de persoane sunt interzise până la 1 februarie’, a indicat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Americanii se vor apropia de imunitatea de turmă de-abia în vară

Anunţul poliţiei intervine după ce au fost lansate apeluri la o manifestaţie vineri, în sprijinul liderului operaţional al grupării extremiste de stânga „17 noiembrie”, Dimitris Koufontinas, care a început o grevă a foamei la începutul lunii ianuarie pentru a cere transferul său într-o altă închisoare.

Koufontinas (59 de ani) este considerat responsabil de 23 de asasinate, între care cele a cinci americani, doi turci şi un britanic – între 1975 şi 2000.

Grupări anarhiste şi-au anunţat intenţia de a organiza o manifestaţie lunea viitoare în faţa primăriei din Atena pentru a protesta împotriva noului plan de urbanism.

Într-un al doilea document dat publicităţii marţi, poliţia elenă a dezminţit că decizia sa de a interzice întrunirile ar avea vreo legătură cu preconizatele proteste.

Grecia este în continuare sub incidenţa unei carantine în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar circulaţia între regiuni este restricţionată, în timp ce locuitorii nu-şi pot părăsi domiciliul decât din motive rezonabile.

Citeşte şi: Garda Naţională RĂMÂNE în Washington până la jumătatea lui martie

Autorităţile au relaxat lockdown-ul la 18 ianuarie, permiţând redeschiderea magazinelor. Liceele urmează să se redeschidă lunea viitoare.

Epidemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 5.600 de decese în Grecia, unde peste 280 de persoane sunt în prezent spitalizate la terapie intensivă.