DISTRIBUIȚI
REUTERS

Indonezia a extins miercuri la întreg arhipelagul restricţiile ordonate pentru a face faţă propagării extrem de contagioasei variante Delta a noului tip de coronavirus, guvernul lăsând să se înţeleagă că pe frontul epidemiei ce e mai rău abia ar putea urma, informează AFP, potrivit agerpres.

În timp ce restricţii drastice erau deja în vigoare pe insulele Java şi Bali, noile măsuri anunţate miercuri, care variază conform zonelor, se vor aplica în zeci de oraşe, din Sumatra (vest) până în Papua de Vest (est).


Citeşte şi: Coreea de Nord riscă o penurie alimentară – Black News

„Cazurile sunt în creştere în alte regiuni şi va trebui să fim atenţi la vulnerabilitatea spitalelor”, a declarat ministrul coordonator al economiei, Airlangga Hartarto, precizând că restricţiile vor fi în vigoare până pe 20 iulie.

Sistemul de sănătate al Indoneziei, a patra cea mai populată ţară din lume, este debordat de afluxul de pacienţi.

Marţi, guvernul indonezian a anunţat 31.189 de noi contaminări, un record, şi 728 de decese legate de COVID-19. Această mortalitate este de şapte ori mai mare decât cea din urmă cu numai o lună.

Citeşte şi:Adevărul terifiant este că milioane de oameni vor ca LOCKDOWN-ul să nu se termine niciodată – Black News

Zonele vizate de noile restricţii anunţate miercuri înregistrează în prezent mult mai puţine cazuri decât insula Java, unde trăieşte jumătate din populaţia indoneziană, însă în aceste regiuni serviciile de sănătate sunt de asemenea mult mai puţin dezvoltate şi o explozie a cazurilor ar afecta mult mai repede întregul sistem, a explicat Hartarto. „Structurile din aceste regiuni sunt limitate şi deja debordate”, a avertizat el.

Restricţiile vor presupune inclusiv obligaţia pentru persoanele din sectoarele economice neesenţiale să lucreze de acasă, precum şi limitarea programului de lucru al magazinelor şi restaurantelor. De asemenea, moscheile şi bisericile vor fi închise în zonele cele mai afectate.