DISTRIBUIȚI

Duse sunt zilele în care cluburile de motocicliști erau privite cu frică, în care membrii acestora erau considerați huligani violenți sau aventurieri periculoși. Acum motocicliștii sunt o comunitate foarte variată de oameni mai mult sau mai puțin obișnuiți – colegul din cubiculul din față poate este membrul unui club, cel cu ochelari cu rame groase și cămașă în carouri, la fel poate că doamna între două vârste de la recepție are casca sub birou și pleacă acasă pe un Harley. Diversitatea este binevenită, cu toate acestea chiar și într-un grup atât de eterogen ca în comunitatea motocicliștilor există câteva tipare de indivizi care pot fi identificate.

1. Puștiul


Puștiul, copilașul sau „Pokemonul” – eufemisme pentru o categorie de motocicliști pe care toți ceilalți îi privesc cu antipatie. Este tipul pe care îl vezi la stop pe motocicletă în șlapi și pantaloni scurți, tricou, poate uneori cu geacă de protecție, niciodată mănuși. Este tipul care se ridică pe roata din spate când pleacă de la semafor, este individul care demarează în forță prin oraș și se oprește 20 de secunde mai târziu la următoarea coadă. Uneori acesta poate fi identificat prin toba sport și prin faptul că își turează motorul la maxim, noaptea, prin cartiere rezidențiale. De evitat…

2. Mecanicul

Ce a fost întâi? Pasiunea pentru meșterit la motor sau pasiunea pentru motoare? În cazul unui „mecanic” este practic imposibil să răspunzi la această întrebare. Omul iubește motocicletele și îi place să piloteze, dar se simte cu adevărat acasă atunci când are mâinile pline de ulei de motor. Unele surse spun că mecanicii speră că li se va strica motorul pentru a avea încă un motiv să îl repare – câteva ore mai târziu și după multe, multe înjurături, motocicleta e reparată iar omul nostru are un zâmbet larg de față.

3. Aventurierul

Aventurierul este cel mai probabil să o ia pe cărarea nebătută. Știe multe, stă mai mult pe GPS decât pe smartphone și e întotdeauna pregătit de orice. Cel mai bine îi șade pe o motocicletă dual-purpose, în măsură să îl poarte fără probleme și pe șosea și prin afara ei. Libertatea este virtutea sa cea mai importantă și se simte în largul lui în afara orașului, pe autostrada interminabilă ori pe drumuri prăfuite sau noroioase. 

4. Sportivul

Viteză, putere, slalom printre cei mai lenți, un adevărat rege neîncoronat al șoselelor. Pasionat de curse și raliuri, sportivul va conduce, bineînțeles, o motocicletă sport, ideal una cât mai puternică și mai modernă. Poate fi uneori recunoscut după faptul că pantalonii sunt mai tociți în zona genunchilor – cu genunchiul la șosea este un stil de viață, nu o preferință. Această persoană este un motociclist priceput. 

5. Hog-rider

Acesta se apropie cel mai mult de imaginea clasică de motociclist – pilotează un chopper, Harley sau Indian, cât mai lung, cât mai confortabil, cât mai serios. Hog-riderul trăiește pentru lungimea șoselei pe care îi place să o trăiască în ritmul propriu, nici prea încet, nici prea repede. O fire independentă și serioasă, puțin old-school. Probabil prima persoană care pleacă de la petrecere dacă încep să cânte manele.

Vă regăsiți în vreuna dintre categoriile enumerate? Credeți că am sărit peste vreo categorie? Ori nu vă regăsiți în niciuna? Ori poate că încă nu sunteți motociclist și vreți să cumpărați o motocicletă doar ca să dovediți că nu v-ați încadra în niciuna dintre ele? Oricum ar fi, vă invităm să fiți atenți la motocicliștii de pe străzile patriei și să încercați să îi identificați.