DISTRIBUIȚI
AP

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a deschis focul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în direcţia unei „ţinte inamice” la vest de Damasc, în apropierea frontierei libaneze, a indicat sâmbătă agenţia oficială siriană SANA, citată de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Apărarea noastră antiaeriană a intrat în acţiune împotriva unei ţinte inamice, care pătrunsese în spaţiul aerian deasupra Deir al-Asha’ir, în regiunea Damascului”, a adăugat ea.


Citește și : O fostă consilieră îl acuză pe Trump de rasism; Casa Albă califică drept „minciuni” acuzaţiile

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a informat la rândul său că bateriile apărării antiaeriene au reacţionat împotriva unor „ţinte la Deir al-Asha’ir”.

OSDO nu a putut identifica aceste „ţinte”, dar a precizat că Hezbollahul libanez, care susţine regimul sirian în războiul ce afectează Siria de şapte ani, este prezent în sector.

Apărarea antiaeriană siriană a fost activată într-un mod similar la vest de Damasc joi seara.

SANA a sugerat că Israelul este responsabil de aceste incursiuni. „În ultimele săptămâni, inamicul israelian a atacat poziţii militare” pe teritoriul ţării, susţine agenţia de presă siriană, citată de Reuters.

Solicitat de agenţia de presă britanică, un purtător de cuvânt al armatei israeliene s-a abţinut de la orice fel de comentariu.

Citește și : Un elicopter al securităţii civile joponeze s-a prăbușit; nouă morți

Regimul de la Damasc acuză adeseori Israelul că-i atacă poziţiile militare.

Având grijă să nu fie antrenat în conflict, Israelul a lovit în mai multe rânduri ţinte în Siria, în special poziţii ale regimului de la Damasc şi ale unora dintre aliaţii săi, Hezbollahul libanez şi Iranul.