DISTRIBUIȚI
Twitter

O anchetă a fost deschisă în localităţi din regiunea central-estică a Franţei după şase cazuri de intoxicare în cazul unor tineri care au prezentat stări comatoase sau letargice, devenind o pradă uşoară pentru furt, după ce au fumat ţigări care le fuseseră oferite pe stradă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Autorii acestor incidente nu au fost încă identificaţi. Ancheta, ”aparent o premieră la scara Franţei metropolitane”, a fost deschisă pentru ”furturi agravate cu violenţă şi în cadrul unor reuniuni şi prin administrarea de substanţe dăunătoare”, a declarat miercuri procurorul din Roanne, Abdelkrim Grini.


Citește și : Analizele opozantului rus Navalnîi nu au identificat nicio toxină

„De sâmbătă, există patru cazuri separate în Roanne şi Le Coteau, cu şase victime în patru zile”, a spus el. Unele victime au fost duse la spital.

Acest fenomen ”destul de îngrijorător a făcut obiectul unui precedent pe Insula Reunion”, teritoriu francez din Oceanul Indian, a precizat sursa citată.

Această serie de agresiuni implică tinerii care fumau între două şi patru ţigări oferite pe stradă.

Tutunul din aceste ţigări rulate era aparent vaporizat cu un produs puternic care a avut ca efect provocarea unor stări de delir, comatoase sau letargice. În acest weekend, unul dintre tinerii găsiţi intoxicaţi a fost agresiv cu pompierii care veniseră să-l ajute, în timp ce un altul a înghiţit pietriş.

Citește și : Poliţistul condamnat pentru uciderea unui adolescent la Atena în 2008, eliberat din închisoare

Multe dintre victime au fost jefuite de obiecte personale, în special smartphone-uri.

„Pentru a identifica produsul în cauză, se efectuează analize începând cu resturile de ţigară recuperate şi teste de sânge ale victimelor”, potrivit parchetului care are în atenţie gradul de delincvenţă locală.