DISTRIBUIȚI
Filmfestivals.com

Comedia neagră ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, în regia lui Martin McDonagh, pleacă din postura de favorită la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), considerate nişte veritabile „barometre ale Oscarurilor”, care vor fi înmânate duminică în cadrul unei ceremonii dedicate femeilor, notează AFP.

”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, despre povestea unei mame care cere dreptate pentru fiica ei ucisă, a obţinut patru nominalizări la categoriile ”cea mai bună distribuţie”, ”cea mai bună actriţă în rol principal” (Frances McDormand) şi ”cel mai bun actor într-un rol secundar” (Woody Harrelson şi Sam Rockwell), în timp ce pelicula ”Lady Bird” a obţinut două nominalizări – pentru ”cea mai bună distribuţie” şi o nominalizare individuală, pentru actriţa Saoirse Ronan, conform agerpres .


Povestea de dragoste interrasială ”The Big Sick”, thriller-ul ”Get Out”, comedia ”Lady Bird” şi drama ”Mudbound” au fost, de asemenea, nominalizate pentru cea mai bună distribuţie, cel mai râvnit premiu din cadrul premiilor SAG.

Citește și : Publicaţiile internaționale au scris despre protestele faţă de legile justiţiei din România

Nominalizările pentru ”cel mai bun actor” îi includ pe Timothee Chalamet din povestea de dragoste gay ”Call Me By Your Name”, pe James Franco din ”The Disaster Artist”, pe Daniel Kaluuya pentru ”Get Out”, pe Gary Oldman pentru rolul din drama britanică despre război ”Darkest Hour” şi pe Denzel Washington pentru interpretarea din ”Roman. J. Israel, Esq.”

La categoria ”cea mai bună actriţă”, au fost nominalizate Judi Dench pentru rolul din ”Victoria and Abdul”, Sally Hawkins pentru povestea de dragoste ”The Shape of Water”, Frances McDormand pentru ”Three Billboards”, Margot Robbie pentru ”I, Tonya” şi Saoirse Ronan pentru ”Lady Bird”.

La capitolul televiziune, serialul ”Big Little Lies” a obţinut patru nominalizări, printre care ”cea mai bună actriţă într-un film de televiziune” pentru Laura Dern, Nicole Kidman şi Reese Witherspoon şi ”cel mai bun actor într-un film de televiziune” pentru Alexander Skarsgard. De asemenea, serialele ”Stranger Things” şi ”GLOW” au obţinut câte patru nominalizări, printre care şi pe cea pentru ”cea mai bună cascadorie”.

Organizatorii galei SAG au anunţat că în acest an ceremonia va fi dedicată femeilor, organizaţiei Time’s Up, fondată de femeile influente de la Hollywood, şi mişcării #MeToo.

Gazda ceremoniei de duminică seara va fi Kristen Bell, iar premiile vor fi acordate aproape în totalitate de cunoscute actriţe, printre care Halle Berry, Dakota Fanning, Lupita Nyong’o şi Emma Stone.

Premiile SAG sunt considerate cele mai bune repere pentru a anticipa câştigătorii Oscarurilor, întrucât actorii compun cel mai numeros grup de votanţi în cadrul Academiei Americane de Film.