DISTRIBUIȚI
Evening Standard

Conservatoarea Therese Coffey a fost numită ministru al Muncii şi Pensiilor în locul lui Amber Rudd, potrivit unui anunţ făcut duminică de prim-ministrul Boris Johnson, potrivit news.ro .

Coffey, membru al Parlamentului britanic pentru Suffolk Coastal, a fost ministru al Mediului în timpul Guvernului condus de Theresa May.


Citește și : Columbia: Nou asasinat al unui candidat în alegerile locale din octombrie

La fel ca predecesoarea ei, Coffey a susţinut în 2016 rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Amber Rudd a demisionat sâmbătă seară din Guvernul condus de Boris Johnson şi din Partidul Conservator, pentru că, a spus ea, nu poate „sta deoparte” în timp ce „conservatorii loiali moderaţi sunt daţi afară” din partid.

Joi, fratele lui Boris Johnson şi-a anunţat demisia din funcţiile de secretar de stat şi din Parlament. „În ultimele săptămâni am fost împărţit între loialitatea familială şi interesul naţional – este o tensiune puternică şi a venit timpul ca alţii să îşi asume rolurile mele ca parlamentar şi ministru”, a scris Jo Johnson pe Twitter.

El era în favoarea unui al doilea referendum privind Brexitul, pe când fratele său vrea o ieşire din Uniunea Europeană, cu sau fără acord, pe 31 octombrie.

Citește și : Noul premier grec Mitsotakis anunţă ‘reforme îndrăzneţe’ pentru a atrage investiţiile