DISTRIBUIȚI
Washington Post

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că va încerca să obţină asigurări de la liderii UE pentru a răspunde îngrijorărilor faţă de acordul său privind Brexitul, scrie Reuters, potrivit agerpres.

„Sunt în contact cu liderii europeni (…) privind îngrijorările parlamentarilor. Aceste discuţii au arătat că mai multe clarificări privind soluţia de rezervă sunt posibile şi că acele discuţii vor continua în următoarele zile”, a afirmat May în Parlament.


Citește și : China trebuie să dispună de ‘cel puţin trei portavioane’ pentru a evita o invazie pe teritoriul naţional(expert militar)

Ea a precizat că guvernul britanic analizează felul în care ar putea acorda Parlamentului mai multă putere în discuţiile Marii Britanii cu UE privind viitoarea relaţie post-Brexit, inclusiv prin extinderea unei perioade de tranziţie în loc de activarea aşa-zisei soluţie de rezervă care are ca scop evitarea unei graniţe dure între Irlanda de Nord şi Irlanda prin rămânerea Regatului Unit în uniunea vamală a UE pe o perioadă nedeterminată.

Această soluţie de rezervă a dus la pierderea susţinerii a zeci de parlamentari conservatori şi a DUP, partidul nord-irlandez care se află în coaliţie cu Partidul Conservator.

Majoritatea membrilor Partidului Conservator al premierului britanic Theresa May se opun acordului retragerii negociat de premier cu Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj YouGov publicat vineri, cu mai puţin de 90 de zile înaintea ieşirii programate a Marii Britanii din Uniune.

Citește și : Iranul îi vrea pe talibani în viitorul politic al Afganistanului

În pofida faptului că divorţul între Marea Britanie şi Uniunea Europeană este stabilit la 29 martie, May nu a reuşit să obţină ratificarea în Parlament a acordului retragerii negociat cu Bruxellesul şi aprobat la sfârşitul lui noiembrie de şefii de stat şi de guverne ai celorlalte 27 de state membre UE.