DISTRIBUIȚI
Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement in the House of Commons, London, Britain November 26, 2018. Parliament TV handout via REUTERS FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.


Citește și : Egipt: 16 presupuşi jihadişti, uciși în timpul operaţiunilor poliţiei în Sinai

„Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus ea, transmiţându-le „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă.

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită parlamentului luna viitoare va include „şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit”.

„Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxellesul.

Citește și : Ucraina: Președintele Zelenski convoacă alegeri legislative anticipate pe 21 iulie