DISTRIBUIȚI
bbc

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că guvernul său nu şi-a schimbat poziţia şi că nu vrea să întârzie ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană după 29 martie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Negociatorul şef al Marii Britanii pentru Brexit, Olly Robbins, a fost auzit de un corespondent al unei televiziuni într-un bar din Bruxelles spunând că parlamentarii vor avea de făcut o alegere dură între acordul lui May sau o extindere lungă a perioadei de negociere a articolului 50.


Citește și: Parlamentul European şi Comisia Europeană au ajuns la un acord privind Nord Stream 2 

Canalul ITV a relatat marţi că Robbins se aşteaptă ca parlamentarilor să li se prezinte în martie un acord reexaminat privind Brexitul sau o amânare semnificativă a retragerii din UE.

„Problema este dacă Bruxellesul va fi clar asupra termenilor extinderii”, a mai afirmat Robbins. „În cele din urmă, probabil că ne vor da o extindere”, a adăugat negociatorul şef britanic pentru Brexit, potrivit ITV.

Citește și: Australia redeschide tabăra de migranți de pe Insula Christmas

„Este foarte clar că poziţia guvernului este aceeaşi, am declanşat articolul 50 (…) care prevedea un calendar de doi ani, care se încheie pe 29 martie. Vrem să ieşim cu un acord şi pentru asta lucrăm”, a spus Theresa May miercuri.