DISTRIBUIȚI

Premierul britanic Theresa May le-a spus parlamentarilor conservatori în cadrul unei întâlniri de luni că intenţionează să supună la vot în parlament acordul ei de Brexit pe 13 februarie, relatează Sky News, citând surse neprecizate, potrivit agerpres.

Acordul negociat de Theresa May cu liderii UE a fost respins cu o majoritate largă la jumătatea acestei luni de parlamentul britanic, notează Reuters.


Citește și : Premierul libian spune că ţara sa face „tot posibilul” pentru a ameliora situaţia umanitară în taberele de migranţi

Ea a spus că a vrea să obţină concesii legate de frontiera cu Irlanda de Nord pentru a obţine sprijinul parlamentarilor pro-Brexit din partidul său şi din mica formaţiune nord-irlandeză care îi susţine guvernul.

Premierul britanic Theresa May le-a cerut deputaţilor conservatori să voteze marţi o propunere de amendament care cere înlocuirea aşa-numitului „backstop” nord-irlandez din acordul de Brexit cu „aranjamente alternative”, a declarat luni o sursă din biroul ei citată de Reuters.

Citește și : Trump a evocat posibilitatea lansării unei invazii militare în Venezuela, afirmă un senator american