DISTRIBUIȚI
Financial Times

Imigraţia este bună pentru Marea Britanie, dar opinia publică vrea să vadă că aceasta este ţinută sub control, în contextul în care Londra părăseşte Uniunea Europeană din cauza impactului pe care îl poate avea acest fenomen, în special asupra persoanelor cu venituri mici, a declarat miercuri premierul britanic Theresa May, potrivit Reuters, relatează agerpres.

Conform unui document de lucru al guvernului ajuns în presă, Marea Britanie ia în considerare măsuri pentru a restricţiona imigraţia, cu excepţia lucrătorilor înalt calificaţi din UE. Unele companii au spus despre acest plan că este alarmant, iar un parlamentar de opoziţie l-a descris ca fiind „de-a dreptul crud”.


„În general, imigraţia a fost bună pentru Marea Britanie, dar oamenii vor să vadă că imigraţia este controlată. Asta e ceea ce vor să vadă oamenii ca rezultat al ieşirii din Uniunea Europeană”, a spus May în parlament ca răspuns la o întrebare a unui ales privind beneficiile imigraţiei asupra economiei britanice.

„Există un motiv pentru care vrem să garantăm că putem controla imigraţia. Este vorba de impactul pe care imigraţia îl poate avea asupra oamenilor, asupra accesului la servicii, asupra infrastructurii. Însă în mod crucial aceasta îi loveşte deseori pe cei cu veniturile cele mai mici”, a adăugat ea.

Citeşte şi: O femeie în niqab a luat la bătaie o vânzătoare de ‘haine NORMALE’