DISTRIBUIȚI
Twitter

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a declarat miercuri că planul său pentru Brexit respectă votul poporului de a părăsi Uniunea Europeană, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Planul aprobat la Chequers … există pentru că respectă votul pe care l-au acordat oamenii”, a declarat May atunci când a ajuns la Bruxelles pentru Summit-ul NATO.
Ea a adăugat că acordul va încheia libertatea de mişcare, jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie în Marea Britanie şi „vastele” plăţi ale Regatului Unit către UE.
„Livrăm Brexitul şi o facem astfel încât să protejăm locurile de muncă şi să respectăm angajamentele faţă de Irlanda de Nord”, a declarat ea.
Theresa May s-a confruntat cu o opoziţie din partea mai multor membri ai propriului guvern faţă de planul său privind viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană.
Ministrul Brexitului, euroscepticul David Davis, şi-a dat demisia duminică, în semn de protest faţă de planul lui May de a menţine relaţii economice strânse cu Bruxelles-ul după Brexit, prevăzut pe 29 martie 2019 – o opţiune catalogată drept un ”Brexit blând” faţă de un ”Brexit dur” dorit de susţinătorii unei rupturi clare cu Bruxelles-ul.
Luni, şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson a urmat aceeaşi cale, declarând că planul lui May reprezintă un “semi-Brexit”.