DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească o dată pentru demisia sa săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent de parlamentari conservatori pentru a analiza viitorul ei, a declarat sâmbătă şeful grupului, Graham Brady, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Brady, preşedintele grupului parlamentar ”1922 Committee”, care poate ”face sau desface” lideri de partid, a declarat la Radio BBC că dna May a fost solicitată să ofere ”clarificări” la reuniunea de miercuri, săptămâna viitoare, după ce ea nu a reuşit să obţină votul parlamentului asupra acordului ei privind Brexit-ul, lăsând guvernul într-o stare de incertitudine.


Citește și : Pentagonul intenţionează să trimită rachete Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările iraniene

”Ar fi ceva straniu ca la încheierea reuniunii să nu se ajungă la un rezultat clar” (privind data când ea va pleca din funcţie), a declarat Brady.

Theresa May, care a ajuns în funcţie în haosul ce a urmat după votul din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a promis că va demisiona dacă parlamentarii susţin acordul ei cu Bruxelles-ul privind părăsirea blocului comunitar.

Citește și : SUA: Procurorul special Robert Mueller nu va fi audiat în Congres săptămâna viitoare (presă)