DISTRIBUIȚI
Reuters

Discursul privind Brexit-ul, rostit vineri la Florenţa de premierul britanic Theresa May, este o ‘trădare’ şi arată faptul că aceasta doreşte să părăsească Uniunea Europeană ‘doar cu numele’, a declarat vineri fostul lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) Nigel Farage, relatează DPA. 

‘Toate domeniile de integrare pe care le avem în prezent vor fi relansate’, a afirmat Farage, un susţinător de lungă durată al Brexit-ului şi în prezent comentator politic şi membru al UKIP în Parlamentul European.


‘Astăzi este o victorie pentru Westminster şi clasa politică’, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

‘Ei arată dispreţul faţă de 17,4 milioane de persoane’, a spus Nigel Farage, referindu-se la majoritatea de 52% care a votat să părăsească UE în referendumul de anul trecut privind Brexit-ul.

‘Marea trădare a Brexitului continuă: Theresa May a arătat la Florenţa că tot ceea ce doreşte este să liniştească elita de la Bruxelles’, a scris Farage într-un comentariu pentru The Daily Telegraph.

Premierul britanic Theresa May a subliniat vineri, într-un discurs pe tema Brexitului, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 şi că doreşte o perioadă de tranziţie de doi ani în procesul de ieşire din blocul comunitar, perioadă în care imigranţii comunitari vor putea să rămână şi să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigraţia.

Ea s-a declarat totodată optimistă că în final va fi încheiat un acord de liber schimb între Marea Britanie şi UE şi a menţionat că Londra este dispusă să participe şi după Brexit la unele politici şi programe europene, menţionând aici şi domeniul apărării.