DISTRIBUIȚI
cnn

Imaginea unei participante la protestele organizate în Sudan faţă de regimul Omar al-Bashir a devenit virală, comentează cotidianul The New York Times, preconizând că aceasta va deveni „imaginea revoluţiei”, scrie Mediafax.

„Din când în când, apare câte o imagine care descrie atât de visceral poveştile oamenilor în momente de paroxism social şi politic încât devin simboluri. Este cazul, săptămâna aceasta, al unei imagini realizate cu un smartphone, în timpul unei demonstraţii din Sudan ca protest faţă de regimul represiv al preşedintelui Omar al-Bashir”, notează editorialistul NYT Vanessa Friedman.


Citește și : O nouă caravană cu migranți se îndreaptă spre SUA. Sute de persoane din America Centrală au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului

În imagine, o femeie îmbrăcată în alb se află pe plafonul unei maşini, surprinsă în timpul unui discurs.

Postată pe Twitter marţi de Lana H. Haroun, imaginea are zeci de mii de vizualizări.

„Sunt destul de sigură că va fi imaginea revoluţiei”, afirmă activista americană de origine sudaneză Hind Makki, din Chicago. O parte din forţa acestei imagini derivă din simbolismul asociat vestimentaţiei femeii, explică Hind Makki.

Armata sudaneză a preluat joi controlul asupra sistemului de guvernare din Sudan după ce l-a înlăturat din funcție pe președintele Omar al-Bashir, care a fost arestat după ce s-a aflat la putere 30 de ani.

Citește și : După Estonia, şi Polonia interzice intrarea unui velier rus, în apele sale teritoriale