DISTRIBUIȚI
USA Today

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a participat marţi la ceremonia anuală de graţiere a unui curcan cu ocazia celebrării Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving), conferind un aer de normalitate unei perioade post-electorale destul de turbulente, informează dpa, potrivit agerpres.

Dintre cei doi curcani care se plimbau prin grădina de trandafiri a Casei Albe, Corn (Porumb) şi Cob (Cocean), Donald Trump a ales să-l graţieze pe Corn.


Citește și: Joe Biden anunță revenirea Americii în poziția în care să conducă lumea

„Corn, îţi acord graţiere completă!” i-a spus Trump curcanului.”Vreau să urez fiecărui american o Zi a Recunoştinţei fericită şi sănătoasă”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

„Suntem astăzi aici pentru a continua o îndrăgită tradiţie anuală, graţierea prezidenţială oficială a unui curcan foarte, foarte norocos, pentru că Ziua Recunoştinţei este o zi foarte specială pentru curcani, probabil că pentru cea mai mare parte a lor nu este una foarte bună”, a adăugat el.

Tradiţia anuală a graţierii unui curcan cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei a început, se pare, în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.

Citește și: Trei miniștri libanezi ar putea fi judecați pentru catastrofa din Beirut

Au mai fost prezenţi la eveniment prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka şi soţul acesteia, Jared Kushner.

Donald Trump a organizat puţine evenimente publice în perioada de după alegerile din 3 noiembrie, pe care le-a pierdut.