DISTRIBUIȚI

Thailanda va legaliza avortul până la 20 de săptămâni, facilitând accesul femeilor însărcinate la această procedură medicală restricţionată anterior, a anunţat marţi guvernul, relatează AFP, potrivit agerpres

Întreruperile de sarcină au rămas ilegale în regat, cu excepţia cazurilor de viol sau ameninţare pentru viaţa mamei, până în februarie anul trecut, când legea a fost ridicată pentru gravidele cu mai puţin de 12 săptămâni.


Citește și : Rusia vrea să folosească rubla digitală în tranzacţiile cu China

Întreruperea sarcinii rămâne însă puternic stigmatizată în aceasta ţară cu populaţie în majoritate budistă, marcată de descoperirea în 2010 a aproximativ două mii de fetuşi avortaţi ilegal într-un templu.

Avorturile de până la 20 de săptămâni vor fi de acum permise, se arată într-un comunicat oficial, adăugând că „întreruperea sarcinii nu va fi considerată o infracţiune”.

Anterior, avortul era pedepsit cu o amendă de peste 260 de dolari sau şase luni de închisoare sau ambele.

O notificare publicată luni în Gazeta Regală precizează că gravidele cu sarcina de peste 12 săptămâni dar mai puţin de 20 de săptămâni care doresc să avorteze trebuie să „consulte consilierii medicali pentru a dispune de toate informaţiile înainte de a decide întreruperea sarcinii”.

Citește și : Rusia deschide un centru de recrutare chiar la frontiera cu Georgia

În pofida modificării legii în februarie 2021, accesul la avort în regat rămâne limitat şi prost considerat în ţară.