DISTRIBUIȚI
HAT YAO, Kingdom of Thailand - Royal Thailand Marines, along with infantry Marines with the Battalion Landing Team, 2nd Battalion, 5th Marine Regiment, 31st Marine Expeditionary Unit, 3rd Marine Expeditionary Brigade Forward, III Marine Expeditionary Force, assault the beachhead here in an amphibious assault raid Feb. 10, 2011, during Exercise Cobra Gold 2011. Cobra Gold 2011 is a regularly scheduled multinational training exercise designed to improve partner nation interoperability. (Official U.S. Marine photo by Pfc. Mark W. Stroud/Released)

Thailanda şi-a suspendat planurile de efectuare a unor exerciţii militare comune cu Statele Unite, după ce opt soldaţi thailandezi au fost testaţi pozitiv la coronavirus, la întoarcerea din Hawaii, informează Reuters, potrivit agerpres.

Armata thailandeză a precizat că militarii infectaţi sunt dintre cei 151 de ofiţeri care au revenit de la exerciţiul Lightning Forge 2020, la care au participat în iulie alături de forţele americane din Hawaii.


Citește și : TikTok dă asigurări că intenţionează ‘să rămână în SUA’

‘Până la ameliorarea situaţiei, armata a suspendat toate planurile de a aduce forţe din străinătate’, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului apărării de la Bangkok. El a afirmat că Thailanda nu are intenţia de a desfăşura activităţi comune de instruire a militarilor cu alte ţări în afară de SUA.

În Thailanda s-au raportat până acum 3317 cazuri de coronavirus şi 58 de decese, însă în ultimele 69 de zile nu a mai avut loc nicio transmitere a virusului pe teritoriul ţării – toate cazurile au provenit din afară.