DISTRIBUIȚI
Phuket.fr

Un tribunal din sudul Thailandei a emis mandate de arestare pe numele a două persoane în legătură cu accidentul unui vas pe 5 iulie care s-a scufundat ucigând zeci de turişti chinezi, a informat sâmbătă presa locală, transmite dpa, conform agerpres.

Tribunalul provincial din Phuket îi numeşte pe proprietarul ambarcaţiunii, Woralak Ruekchaikal, în vârstă de 26 de ani, şi pe inginerul şef, Onchan Kanhayothi, în vârstă de 56 de ani, în documentele instanţei, a relatat Bangkok Post.


Citește și : ONU a aprobat crearea unui Pact mondial neconstrângător privind migraţiile

Cei doi sunt acuzaţi de imprudenţă provocând morţi şi răniţi în acest incident, în care 47 de turişti chinezi au fost ucişi după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat, potrivit documentelor.

Vasul transporta 101 persoane, inclusiv 89 de turişti şi 12 membri ai echipajului, când a avut loc accidentul, scrie Bangkok Post. Vasul se îndrepta spre Insula Phuket după ce a luat la bord turişti, aproape toţi chinezi.

Căpitanul ambarcaţiunii înregistrate în Thailanda, cunoscută ca Phoenix, a fost inculpat anterior.

Citește și : Egipt: Cel puţin 58 de răniți în urma deraierii unui tren la sud de Cairo

Thailanda este o destinaţie populară pentru turiştii chinezi. Aproape 9 milioane de turişti chinezi au sosit în 2017, dintr-un total de 35 de milioane de vizitatori străini în Thailanda anul trecut.