DISTRIBUIȚI

Thailanda a introdus luni cele mai severe restricţii din ultimul an împotriva coronavirusului la Bangkok şi în provinciile din jurul capitalei, unde au fost impuse, printre altele, limitări ale circulaţiei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile au îndemnat populaţia din oraşul Bangkok şi din jurul acestuia, zonă unde se află epicentrul epidemiei, să lucreze de acasă şi au înfiinţat 145 de puncte de control în 10 provincii cu risc, inclusiv 88 în capitală, pentru a limita deplasările neesenţiale în regiune.


Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

Totodată, mall-urile au fost închise şi adunările au fost limitate la cinci persoane.

Restricţiile, ce vor fi în vigoare pentru început timp de două săptămâni, sunt menite să încetinească răspândirea coronavirusului, după o perioadă de cifre record de infectări şi decese.

Thailanda a raportat luni 8.656 de cazuri noi de infectare şi 80 de decese, care ridică la 345.027 numărul total de contaminări şi la 2.791 pe cel al deceselor, marea lor majoritate provocate de valul declanşat la începutul lunii aprilie de variantele Alpha şi Delta, mai transmisibile, ale coronavirusului.

Citește și: Partidul lui Maia Sandu a câștigat categoric alegerile din Republica Moldova

Companiile de transport îşi adaptează serviciile la noile măsuri şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, cu un program redus al transportului public în cursul zilei la Bangkok şi în jur.

Compania aviatică Thai AirAsia a suspendat toate cursele pe rute interne până la 31 iulie, iar Bangkok Airways şi subsidiara Thai Smile a Thai Airways şi-au redus numărul de zboruri.