DISTRIBUIȚI
langtidsferiethailand.dk

Autoritățile din Thailanda anunță o modificare a strategiei în turism prin descurajarea reducerilor și prin atragerea turiștilor bogați, potrivit Reuters, informează mediafax.

Hotelurile, întreprinderile și spitalele private din Thailanda ar trebui să se abțină de la oferirea de reduceri mari pentru a atrage turiștii și să se concentreze în schimb pe creșterea valorii țării ca destinație turistică premium, au declarat luni reprezentanții guvernului.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

Thailanda a primit aproximativ 2 milioane de vizitatori străini în primele șase luni ale acestui an, o revigorare constantă după ce industria sa turistică aproape s-a prăbușit din cauza pandemiei.

„Nu putem lăsa oamenii să vină în Thailanda pentru că este ieftin”, a declarat vicepremierul Anutin Charnvirakul, în cadrul unui eveniment organizat la principalul aeroport internațional din Bangkok pentru a promova turismul.

Anutin a comparat abordarea sa cu cea a brandului de modă de lux Louis Vuitton.

„Păstrați-vă poziția. Vindeți premium. Cu cât mai scump, cu atât mai mulți clienți. Altfel, Louis Vuitton nu ar mai avea vânzări”, a spus el.

Una dintre cele mai populare destinații de călătorie din Asia, Thailanda a atins un record de aproape 40 de milioane de vizitatori în 2019, înainte de pandemie. Aceștia au cheltuit peste 53 de miliarde de dolari, echivalentul a 11% din produsul intern brut.

Sosirile s-au prăbușit la 6,7 milioane în anul următor și până la 428.000 în 2021.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului

Se preconizează că în 2022 vor fi 10 milioane de turiști străini.

La începutul acestui an, Thailanda a lansat un program de vize pe termen lung pentru străinii bogați și lucrătorii calificați, menținându-și planul de a atrage vizitatori cu cheltuieli ridicate, în ciuda pierderilor majore de locuri de muncă și de afaceri în timpul pandemiei.