DISTRIBUIȚI
Now The End Begins

Bărbatul care a ucis duminică 26 de oameni într-o biserică din Texas a acţionat astfel probabil din cauza unui „diferend familial”, a declarat luni Freeman Martin, purtător de cuvânt al Departamentului pentru Siguranţă Publică din Texas, informează agerpes .

„Exista un diferend în această familie”, a spus Freeman, explicând că soacra lui Devin Patrick Kelley frecventa această biserică. „Ştim că el a trimis ameninţări… că ea a primit mesaje de ameninţare de la el”, a spus Freeman Martin.


Fost caporal al forţelor aeriene americane, Devin Patrick Kelley a fost judecat de o curte marţială în 2012 pentru violenţe împotriva soţiei şi copilului său.

Niciun membru al familiei soţiei sale nu era totuşi prezent duminică în First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică biserică din lemn, cum există în multe locuri din SUA, a declarat mai devreme şeriful comitatului, Joe Tackitt. „Nu ştim de ce a venit el în acea zi”, a spus şeriful.

Citiți și : Polonia : Defrișările continuă în pofida deciziei a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

După ce a încercat să fugă de la locul masacrului, Devin Patrick Kelley s-a sinucis. Potrivit lui Tackitt, a avut loc un schimb de focuri între bărbatul înarmat şi doi cetăţeni care aveau la rândul lor arme, în timpul unei urmăriri cu maşini după atacul din biserică. Atunci când maşina sa a cedat, Devin Patrick Kelley şi-a tras un glonţ care i-a cauzat moartea.

Masacrul de duminică este ce mai sângeros din istoria acestui stat din sudul SUA şi unul dintre cele mai sângeroase din istoria modernă a SUA.

Victimele lui Devin Patrick Kelley aveau vârste cuprinse între 18 luni şi 77 de ani, au precizat autorităţile. Printre cei 26 de morţi se numără opt persoane membre ale aceleiaşi familii, dintre care o femeie însărcinată în cinci luni şi trei dintre copiii săi. Fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, a fost de asemenea ucisă.

Alte cel puţin 20 de persoane au fost rănite. Zece dintre ele sunt într-o stare calificată drept „critică”.

Preşedintele american Donald Trump, în prezent în turneu în Asia, a denunţat un „act diabolic” şi a ordonat coborârea în bernă a drapelelor la Casa Albă şi pe clădirile publice. Cu toate acestea, Donald Trump a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Tokyo, că atacul armat comis duminică ţine de sănătatea mintală a autorului masacrului şi nu pune problema reglementării regimului armelor de foc.