DISTRIBUIȚI
TrialSite News

Societatea americană în domeniul biotehnologiei Regeneron a anunţat vineri suspendarea testului clinic al cocteilului său cu anticorpi de sinteză împotriva covid-19, realizat asupra unor bolnavi spitalizaţi care au nevoie de oxigen în debit mare dar care nu sunt intubaţi, relatează AFP, potrivit news.ro.

Acest cocteil de anticorpi monoclonali i-a fost injectat lui Donald Trump la începutul lui octombrie, iar Regeneron a depus la scurt timp după aceea o cerere de autotizare condiţionată la Agenţia americană a medicamentului (FDA), pentru ca tratamentul să poată fi administrat larg bolnavilor nespitalizaţi care au simptome uşoare spre moderate.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

Societatea nu a prezentat motivul suspendării testului.

Ea a anunţat doar că Comitetul ştiinţific care supervizează studiul a recomandat suspendarea, din cauza unui ”posibil semnal privind siguranţa şi a unui profil defavorabil risc/beneficiu”.

Testele tratamentelor sau vaccinurilor pot fi suspendate atunci când un participant se îmbolnăveşte, pentru a se verifica dacă boala este un efect secundar sau este independentă de produsul testat.

Mai multe teste au fost suspendate în ultimele luni, iar apoi au fost reluate – vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Un tratament cu anticorpi ai altei societăţi, grupul Eli Lilly, a fost suspendat în urmă cu două săptămâni.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO