DISTRIBUIȚI

Franţa va efectua un experiment prin realizarea de teste anti-COVID-19 tuturor elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv pentru a evita închiderea totală a centrului şcolar şi a-i trimite acasă doar pe cei care s-au contagiat într-adevăr cu noul coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ministrul francez educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat marţi într-un interviu acordat postului de radio France Info, că acest experiment va fi realizat la începutul săptămânii viitoare în circa zece dintre cele o sută de departamente ale Franţei.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Ministrul Blanquer a precizat că dacă părinţii unui elev refuză ca fiul sau fiica lor să fie supuşi testului ce va fi efectuat restului clasei, atunci respectivul copil va fi declarat „pozitiv” din oficiu şi nu va mai putea participa la cursuri.

El a confirmat de asemenea că începând de săptămâna viitoare nu va mai fi obligatorie purtarea măştii pentru elevii din cursurile primare din departamentele care au o incidenţă de sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Purtarea măştii rămâne obligatorie pentru elevii din cursurile superioare de învăţământ.

Ministrul Blanquer a precizat că obiectivul este de a creşte până la 600.000 pe săptămână numărul testelor din centrele de învăţământ, faţă de cele 200.000 în prezent.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Începerea cursurilor şcolare nu s-a remarcat deocamdată printr-o escaladare epidemiologică, cum se temeau experţii, inclusiv membri ai Consiliului Ştiinţific care consiliază guvernul francez.

S-a redus de asemenea şi numărul cursurilor care au trebuit suspendate, fiind în prezent de doar 2.000 în întreaga ţară ,a declarat Blanquer, care a a precizat că procentul cazurilor pozitive în rândul elevilor este la nivel de ţară de 0,15 %.