DISTRIBUIȚI
BOOM

Terapia cu plasmă nu şi-a dovedit eficacitatea şi se află încă într-un stadiu experimental, a precizat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din India, în urma informaţiilor din mass-media potrivit cărora mai multe spitale din India tratează pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 folosind terapia cu plasmă, informează DPA, scrie agerpres.

„Folosirea acestui tratament înainte ca ICMR (Consiliul Indian al Cercetării Medicale) să-l avizeze ar fi ilegală şi s-ar putea dovedi dăunătoare pentru un pacient”, a declarat Lav Agarwal, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.


Citește și : Italia mizează pe măşti distribuite masiv şi pe o aplicaţie de telefon, după relaxarea restricţiilor

În prezent, ICMR realizează studii pe teritoriul Indiei pentru a identifica şi a înţelege terapia prin plasmă care mai poartă denumirea şi de ‘plasma convalescentă’.

Tratamentul constă în prelevarea plasmei cu anticorpi împotriva COVID-19 de la o persoană care a fost diagnosticată cu boala şi s-a vindecat şi transferarea acesteia prin transfuzie către o persoană bolnavă.

Mai multe spitale au anunţat în ultimele săptămâni că starea unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, s-a îmbunătăţit după această metodă de terapie.

În timp ce doar o parte dintre aceste spitale, printre care cel localizat în New Delhi, fac parte din programul testărilor pe teren, alte nu sunt incluse, cum ar fi spitalele private.

Numărul cazurilor pozitive de COVID-19 se apropie de 30.000 în India, numărul noilor infectări zilnice fiind situate între 1.500 şi 1.700. Până în prezent, 937 de persoane au decedat din cauza bolii, potrivit datelor guvernamentale.

Citește și : Negocierile UE-Marea Britanie pe tema unui acord comercial post-Brexit,’în impas’

„Întreaga ţară aşteaptă acum o descoperire făcută de oamenii noştri de ştiinţă, fie că este vorba despre un nou medicament, o încercare reuşită a unei terapii folosite pentru a trata COVID-19 sau un nou vaccin”, a spus ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

„Guvernul sprijină un număr de companii din domeniul cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin. Am făcut destule progrese în această direcţie”.