DISTRIBUIȚI

Un soldat kârgâz a fost ucis şi alţi câţiva militari kârgâzi şi tadjici au fost răniţi într-un incident înregistrat în cursul nopţii de luni spre marţi la frontiera dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan, au anunţat autorităţile de la Bişkek, citate de Reuters, potrivit agepres.

În declaraţii aproape similare, serviciile de securitate kârgâz şi tadjik au afirmat că violenţele au fost provocate de cealaltă parte în apropierea satului tadjik Ovci-Kalacha, situat la graniţa dintre regiunea tadjikă Sughd şi provincia Batken, aflată în vestul Kârgâzstanului.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre o vizită la Phenian: ‘Nu cred că suntem gata pentru asta’

Autorităţile de la Bişkek au declarat că un militar kârgâz a fost ucis şi 13 au fost răniţi. Potrivit autorităţilor de la Duşanbe, în incident ”câţiva” soldaţi tadjici au fost răniţi.

Oficiali din cele două ţări, printre care premierul kârgâz Muhammedkali Abilgaziev, au sosit la locul incidentului.

Citeşte şi: Turcia, Rusia şi Iranul s-au angajat să menţină stabilitatea în Idleb

Fostele republici sovietice Kârgâzstan şi Tadjikistan se luptă de aproape trei decenii pentru a stabili traseul frontierei comune în valea Ferghana, unde trăiesc mai multe grupuri etnice.

În luna martie, două persoane au fost ucise într-un incident armat la un alt punct de trecere a frontierei dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan.