DISTRIBUIȚI
YouTube

Guvernul australian a cerut explicaţii autorităților din Qatar după ce 13 femei au fost umilite în aeroportul Hamad din Doha, conform Daily Mail, scrie mediafax.

„Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian.


Citește și : Svetlana Tihanovskaia, în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sloven Anze Logar

13 femei din Australia au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate minuţios luna trecută, pe aeroportul din Doha, după ce reprezentanţii aeroportului au găsit un bebeluş născut prematur şi abandonat în baia unui avion.

Ulterior, aceştia le-au ordonat celor 13 pasagere să nu ia zborul către Sydney, ci să urce într-o ambulanţă staţionată în aeroport, pentru ca acestea să fie dezbrăcate şi controlate.

Femeile au spus că examinarea a fost una umilitoare şi a încălcat drepturile omului. Prin urmare, au depus plângere după ce s-au întors în Australia.

Guvernul australian nu are autoritatea să efectueze o investigaţie a incidentului, dar Departamentul de Afaceri Externe australian colaborează cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema.

Citește și : Protest al femeilor împotriva lui Lukaşenko la Minsk înaintea unui ultimatum dat de opoziţie