DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat vineri pe omologul său italian Sergio Mattarella să efectueze o vizită de stat în Franţa „în următoarele luni”, a anunţat Preşedinţia franceză, după tensiuni între cele două ţări, informează AFP, potrivit Agerpres.

Invitaţia a fost transmisă de către ambasadorul Franţei în Italia, care a fost primit vineri de Mattarella, după ce a revenit la Roma la o săptămână după ce fusese chemat pentru consultări la Paris în urma unor atacuri verbale formulate de doi lideri populişti italieni la adresa lui Macron.


Citește și : UE plănuieşte să-şi extindă sancţiunile împotriva Moscovei

Rechemarea ambasadorului a intervenit după ce vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), s-a întâlnit cu reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’, mobilizaţi de mai multe săptămâni împotriva preşedintelui Macron.

Aceasta a fost precedată de o serie de atacuri ale lui Di Maio, precum şi ale celuilalt vicepremier, Matteo Salvini, şeful partidului de extremă dreapta Liga, împotriva Franţei, a guvernului de la Paris şi a preşedintelui Macron, chemând chiar la demisia acestuia.

Citește și : Trump declară „urgenţă naţională” în SUA (VIDEO)