DISTRIBUIȚI
Culturebox

Tenorul francez Michel Sénéchal, care şi-a construit o carieră internaţională de excepţie, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunţat duminică unul dintre apropiaţii săi, conform agerpres.

Artistul a murit în spitalul Eaubonne, la nord de Paris, în noaptea de sâmbătă până duminică, a declarat pentru AFP Stephane Sénéchal, un alt tenor. Acesta, născut Malbec-Garcia, şi-a luat patronimul de la modelul şi prietenul său, cu autorizarea acestuia.


Citește și : Israel : Netanyahu respinge ”lecţiile de morală” ale preşedintelui Erdogan

Michel Senechal, absolvent al Conservatorului din Paris, s-a remarcat în anii 1950 ”datorită talentului său de comedian şi agilităţii vocale”, conform Academiei internaţionale de muzică din Franţa.

Un interpret obişnuit la Opera din Paris şi Opera-Comique, el a performat timp de 23 de ani la Festivalul internaţional de artă lirică Aix-en-Provence din sud-estul Franţei, la Festivalul Salzburg (Austria) şi la Opera Metropolitană din New York.

A fondat împreună cu dirijorul Georges Pretre asociaţia Arta cântecului francez, care apără şi promovează patrimoniul liric al Franţei.

Citește și : India : Zece oameni au murit după ce un hotel s-a prăbuşit