DISTRIBUIȚI

A treia rundă de negocieri între posibilii parteneri de coaliţie ai cancelarului Angela Merkel, care ar urma să se concentreze pe politicile privind imigraţia şi azilul, va fi ‘extraordinar de dificilă”, a declarat joi o reprezentantă a Verzilor.

Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de Merkel, aliatul său bavarez – Uniunea Creştin Socială (CSU), Partidul Liber Democrat (FDP) şi Verzii vor avea „negocieri extraordinar de dificile într-unul din cele mai controversate domenii”, a spus Claudia Roth pentru DPA, conform agerpres.


CSU, formaţiune extrem de conservatoare, a condiţionat participarea la coaliţie de stabilirea unei limite de 200.000 în privinţa numărului de imigranţi care intră în Germania într-un an. Bavaria s-a aflat în prima linie a valului de refugiaţi, datorită frontierei sale sudice cu Austria.

Citeşte şi: Accident feroviar în Finlanda. Cel puţin patru oameni au murit – FOTO

Cele două partide mici – FDP şi Verzii – se opun unei astfel de limite, susţinând că ideea contravine regulilor constituţionale privind dreptul la azil.

CDU vrea să menţină suspendarea dreptului la întregirea familiei pentru solicitanţii de azil care au doar protecţia subsidiară şi după martie 2018.

Liderul FDP, Christian Lindner, a declarat joi pentru revista Der Spiegel că această chestiune a reuniunilor familiale va duce ‘cu siguranţă’ la un conflict cu Verzii, care se opun ferm suspendării acestora.

Discuţiile de joi se vor concentra de asemenea şi asupra unor teme precum schimbările climatice şi politica energetică.