DISTRIBUIȚI
Sputnik

Directorul executiv al serviciului de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a anunţat vineri că această aplicaţie va folosi sisteme integrate pentru a putea ocoli interdicţia impusă anterior în cursul aceleiaşi zile de un tribunal moscovit, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Pe contul său din reţeaua de socializare online VKontakte (VK), Durov a menţionat că el încă nu poate garanta că utilizatorii Telegram vor avea în continuare acces la mesagerie fără a folosi VPN-uri (reţele virtuale private).


Citeşte şi: Scandalul de la Academia Suedeză continuă: Secretarul permanent şi-a dat demisia

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri blocarea serviciului de mesagerie Telegram în Rusia, pentru că acesta a refuzat să furnizeze Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor criptate.

Audierea a avut loc în absenţa reprezentanţilor Telegram, care au explicat că nu vor să participe la o ‘farsă’.

Aplicaţia, ce are 200 de milioane de utilizatori în întreaga lume şi susţine că are circa 700.000 de noi utilizatori în fiecare zi, este cunoscută pentru faptul că oferă o confidenţialitate sporită şi este angajată de mai multe luni într-o luptă cu autorităţile ruse, care în ultimii ani exercită o presiune în creştere asupra internetului. Telegram rămâne însă mult în urma celor aproape 1 miliard de utilizatori ai mesageriei WhatsApp, controlată de grupul american Facebook.

Citeşte şi: Lumea toată TREMURĂ în faţa unei confruntări militare între Rusia şi SUA