DISTRIBUIȚI

Teheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol – din cauza unei scăderi de 97% a precipitaţiilor, a declarat marţi un înalt responsabil al companiei regionale de apă, potrivit AFP şi agerpres.

Precipitaţiile din capitala iraniană au ajuns la 0,4 mm din 23 septembrie, faţă de 14,3 mm în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat directorul adjunct pentru apă şi hidroelectricitate, Mohammad Shariari, citat de agenţia de presă Isna.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

„Apele subterane şi de suprafaţă sunt în stare critică şi nu a existat o secetă comparabilă în ultimii 50 de ani”, a subliniat el.

În prezent, cele cinci baraje care alimentează cu apă capitala iraniană sunt umplute cu apă la mai puţin de o treime din capacitate, cu 477 de milioane metri cubi în loc de două miliarde. Anul trecut, volumul de apă din baraje era de 729 milioane metri cubi.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

În plus, consumul de apă de către sectoarele agricol şi industrial a crescut cu 14%, respectiv, 8% la sfârşitul lunii septembrie, comparativ cu anul trecut.

Provincia Teheran are 13,5 milioane de locuitori – sau 16,5% din populaţia totală a ţării – pe un teritoriu care nu depăşeşte 1,1% din suprafaţa Iranului.