DISTRIBUIȚI
en.isna.ir

Iranul a respins sâmbătă acuzaţia Washingtonului conform căreia Teheranul a susţinut atacurile recente împotriva forţelor americane în Irak şi Siria, condamnând în acelaşi timp loviturile aeriene ale forţelor SUA asupra militanţilor locali susţinuţi de Iran, transmite Reuters, potrivit agerpres.

SUA au informat marţi Consiliul de Securitate al ONU că forţele sale au vizat miliţiile din Siria şi Irak sprijinite de Teheran şi care desfăşoară sau susţin atacuri împotriva obiectivelor americane.


Citește și : Cehia introduce teste PCR la intrarea în țară pentru persoanele nevaccinate

”Orice încercare de a atribui Iranului vreun atac împotriva personalului sau obiectivelor americane în Irak este greşită şi lipsită de cerinţele minime de autenticitate şi credibilitate”, a reacţionat reprezentantul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi.

Potrivit articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite, Consiliul de Securitate trebuie să fie informat imediat în legătură cu orice acţiune pe care statele membre ONU o iau ca autoapărare împotriva unui atac armat.

Citește și : Consiliul UE va organiza un summit dedicat relațiilor cu China și cu țările balcanice

Ravanchi a adăugat că Washingtonul a interpretat în mod arbitrar acest articol din Carta ONU şi că atacurile desfăşurate de forţele americane ”încalcă flagrant dreptul internaţional”.