DISTRIBUIȚI
RFE/RL

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a denunţat sâmbătă trimiterea unor întăriri americane în Orientul Mijlociu, pe care le-a catalogat drept o ”ameninţare” la adresa păcii regionale, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, relatează AFP, scrie news.ro .

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că trimite 1.500 de militari americani suplimentari în regiune, iar Pentagonul a subliniat asupra unor ”ameninţări persistente din partea Iranului, inclusiv a Gardienilor Revoluţiei (armata ideologică iraniană) şi susţinătorilor lor”.


Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

Iranul şi administraţia Trump sunt inamici juraţi.

”Creşterea prezenţei americane în regiunea noastră este foarte periculoasă şi constituie o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale, căreia trebuie să-i facem faţă”, a declarat Zarif înainte săplece în Pakistan,unde efectuează o vizită.

Zarif a adăugat, referindu-se la declaraţii americane cu privire la ”ameninţări iraniene” făcute cu scopul de a explica întăririle, că ”americanii afirmă acest fel de lucruri pentru a-şi justifica politicile ostile şi a crea tensiuni în (regiunea) Golfului Persic”.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar