DISTRIBUIȚI
Radio Farda

Administrația de la Teheran consideră că noile sancțiuni impuse de Statele Unite împotriva Iranului demonstrează că dorința inițierii unor negocieri nu este reală, a declarat sâmbătă Abbas Mousavi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, conform Reuters, potrivit mediafax.

„A fost nevoie să așteptăm o singură săptămână pentru a demonstra că dorința de negocieri a președintelui Statelor Unite nu e reală”, a declarat Mousavi prin intermediul unui comunicat.


Citește și : Comisia Europeană ar putea adopta reglementări pentru giganţii internetului împotriva manipulărilor electorale online

„Politica Statelor Unite privind maximizarea presiunii este o politică înfrântă”, a adăugat purtătorul de cuvânt,

Președintele american Donald Trump a declarat la începutul lunii iunie că este dispus să reia negocierile cu Iranul. Totuși, Statele Unite au impus vineri un nou set de sancțiuni, împotriva celui mai mare grup petrochimic din Iran, pentru susținerea Corpul Gărzilor Revoluționare iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citește și : Michael Gove, candidat la şefia conservatorilor britanici, recunoaşte că a prizat cocaină pe când era un tânăr jurnalist

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran și marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franța, Marea Britanie și Germania) și impunerea unui nou set de sancțiuni asupra Teheranului.