DISTRIBUIȚI
PressTV

Iranul va riposta rapid la atacul armat din oraşul Ahvaz, comis de grupuri „teroriste” conduse de „Statele Unite”, a afirmat sâmbătă ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, potrivit mediafax.

„Terorişti recrutaţi, antrenaţi, înarmaţi şi plătiţi de un regim străin au atacat la Ahvaz. Printre victime se numără copii şi jurnalişti”, a declarat Mohammad Javad Zarif prin Twitter.


Citește și : Turcia a cerut ajutorul Franţei în Consiliul de Securitate al ONU pentru acordul asupra provinciei siriene Idlib (ministru)

„Iranul consideră că responsabilitatea pentru aceste atacuri o poartă sponsorii regionali ai terorismului şi stăpânii lor din Statele Unite. Iranul va reacţiona rapid şi determinat în apărarea vieţilor cetăţenilor iranieni”, a precizat şeful diplomaţiei iraniene.

Mai multe persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma unui atac armat care a vizat sâmbătă o paradă militară din oraşul iranian Ahvaz. Surse citate de agenţia ISNA au declarat că nouă militari au fost ucişi în atentat.

Citește și : Nouă copii ucişi şi patru răniţi de o bombă în provincia afgană Faryab