DISTRIBUIȚI
Reuters / Leah Millis

Mohammad Javad Azari-Jahromi, ministrul iranian al Telecomunicațiilor, a afirmat duminică despre președintele SUA, Donald Trump, că este un „terorist în frac” după ce liderul de la Casa Albă a amenințat că Statele Unite vor ataca 52 de obiective din Iran dacă Teheranul va lovi ținte americane, scrie mediafax.

„La fel ca ISIS, la fel ca Hitler, la fel ca Genghis! Toți urăsc culturile. Trump este un terorist în frac. Va învăța istorie foarte curând, că NIMENI nu poate înfrânge Marea națiune și cultură iraniană”, a afirmat oficialul de la Teheran.


Citește și : Iran, gata de RĂZBOI : a arborat steagul roşu deasupra unei moschei

Nearătând niciun semn că ar dori să reducă tensiunile amplificate de atacul de vineri, președintele american a postat pe Twitter o amenințare severă la adresa Iranului, relatează site-ul agenției Reuters.

Trump a afirmat că Statele Unite au „în vedere 52 de obiective iraniene” și că unele sunt „foarte importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur”.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Citește și : Canada îi avertizează pe cetăţenii săi împotriva ‘riscurilor de atacuri’ în Orientul Mijlociu