DISTRIBUIȚI
thecollegefeed.com

Un influent teatru american a anulat reprezentaţiile unei comedii muzicale, adaptarea unui film de Woody Allen, în urma acuzaţiilor reînnoite de abuz sexual formulate de fiica fostei partenere a cineastului, Mia Farrow, informează AFP.

Goodspeed Opera House din East Haddam, Connecticut (nord-est), a înlocuit spectacolul ”Bullets Over Broadway”, adaptare în stil de jazz a lungmetrajului lui Woody Allen din 1994, cu comedia muzicală satirică ”The Drowsy Chaperone”, conform agerpres.


”În lumina discursului actual despre hărţuire sexuală şi comportament inadecvat, autorul ”Bullets Over Broadway”, Woody Allen, este în centrul atenţiei”, a spus Michael Gennaro, directorul executiv al teatrului într-un comunicat.

Citește și : Preşedintele sloven Borut Pahor se distanțează de o posibilă recunoaşterea statului palestinian de către Parlamentul de la Ljubljana

”Articolele de presă insistente au făcut situaţia încă şi mai dificilă şi mai complicată ceea ce ne-a determinat să reconsiderăm oportunitatea producerii acestui spectacol”, a continuat directorul.

În cadrul unei emisiuni difuzate recent de canalul CBS, Dylan Farrow, fiica adoptivă a actriţei Mia Farrow, a detaliat acuzaţiile lansate în mai multe rânduri, explicând cum regizorul a agresat-o sexual în august 1992, pe când avea şapte ani, în mansarda locuinţei actriţei Mia Farrow din Connecticut.

Cineastul în vârstă de 82 de ani a negat acuzaţiile, subliniind că anchetele realizate în trecut i-au constatat nevinovăţia.

Controversa a renăscut odată cu mişcarea împotriva hărţuirii sexuale #Metoo, apărută la începutul lunii octombrie după dezvăluirile abuzurilor sexuale comise timp de mulţi ani de către producătorul Harvey Weinstein, şi care continuă să facă valuri la Hollywood.

Goodspeed Opera House este considerat anticamera Broadway-ului, celebrul cartier newyorkez al spectacolelor. Aici au debutat comediile muzicale ”Annie” şi ”Man of La Mancha”, înainte să fie jucate cu succes pe Broadway.

Piesa ”Bullets Over Broadway” spune povestea unui dramaturg care, în căutarea unor finanţări, intră în legătură cu mafia. Piesa a avut premiera în 2014 şi este prima comedie muzicală scrisă de Woody Allen.