DISTRIBUIȚI

sursa foto:  pixabay

Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a căzut victimă unui hacker care s-a dat drept un înalt consilier din cabinetul premierului Theresa May şi a conversat cu acesta pe e-mail, până să-şi dea seama că este o farsă, relatează joi EFE, citând presa britanică, potrivit agerpres.

sursa foto: getty

Hackerul, un designer de site-uri în vârstă de 39 de ani din Manchester, a creat o adresă de e-mail în numele lui Robbie Gib, recent numit şef de comunicare al Theresei May, folosind serviciul gratuit GMX, i-a scris ministrului de interne pe adresa oficială de e-mail, iar aceasta i-a răspuns folosind un cont personal separat.


Citeşte şi: ALERTĂ în Japonia. O bombă neexplodată a fost găsită la centrala nucleară de la Fukushima

„Relativa uşurinţă” cu care impostorul susţine că a păcălit-o pe Amber Rudd pare s-o pună într-o situaţie destul de dificilă pe titulara de la Interne, care este responsabilă şi de securitatea cibernetică în Marea Britanie, a notat The Guardian.

Totuşi, o transcriere a conversaţiei datate 7 iulie arată că Rudd şi-a dat rapid că a fost indusă în eroare, după un schimb de amabilităţi. Întrebată la ce proiecte lucrează, ea a replicat: „După cum poţi să-ţi închipui, am nişte chestii pe agendă, între care şi un răspuns dur pentru cei care se dau drept alţii”, a scris The Telegraph.

Impostorul, care se prezintă cu numele Sinon Reborn, a relatat pentru The Guardian că i-a replicat ministrului sugerându-i că ar trebui să fie „mai conştientă de problema securităţii cibernetice”, în calitatea sa de ministru de interne”, dar nu a mai primit răspuns.

sursa foto: The Guardian

Citeşte şi: Accident teribil în Londra. Un autobuz supraetajat a intrat cu viteză într-un magazin. Mai mulţi oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

O sursă din Ministerul de Interne a confirmat existenţa schimbului de e-mailuri, subliniind însă că ministrul nu-şi foloseşte adresa personală pentru a discuta probleme de pe ordinea de zi a guvernului.

Hackerul susţine că a mai reuşit să converseze în mod similar cu fostul director de comunicare al Casei Albe, Anthony Scaramucci, pretinzând că este fostul şef de personal de la Casa Albă Reince Priebus, şi cu consilierul pentru securitate internă Tom Bossert, dându-se drept ginerele preşedintelui Donald Trump Jared Kushner.