DISTRIBUIȚI
Al Bawaba

Hussein Salem, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Egipt şi un aliat al fostului preşedinte Hosni Mubarak, a murit marţi în Spania, au anunţat nepoata sa şi media de stat, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Salem a fost arestat în 2011, în baza unui mandat internaţional, în Spania, unde a fugit din cauza revoltei populare care a pus capăt regimului de 30 de ani al lui Hosni Mubarak.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

Un tribunal egiptean l-a condamnat in absentia la şapte ani de închisoare şi la amenzi care totalizau peste 4 miliarde de dolari în 2011, după ce l-a găsit vinovat de spălare de bani şi de speculă.

În 2016, Hussein Salem, care deţinea şi cetăţenie spaniolă, a ajuns la un acord cu autorităţile care îi permite să se întoarcă în Egipt fără a fi încarcerat, în schimbul renunţării la 75% din averea sa.

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească

Acordul a fost parte a unui efort mai amplu de reconciliere cu magnatul care a fugit din Egipt pentru a evita acuzaţiile de corupţie după revolta împotriva lui Hosni Mubarak, notează Reuters.

Salem a fost numit şi „Tatăl Sharm El Sheikh”, datorită activităţilor lui de dezvoltare a staţiunii.