DISTRIBUIȚI
Yahoo

Ţările de Jos vor experimenta comerţul cu marijuana cultivată legal începând din octombrie, transmite miercuri agenţia DPA, potrivit agerpres.  

Cafenelele din oraşele Tilburg şi Breda, situate în sudul ţării, vor fi primele care vor permite comercializarea drogurilor cultivate legal, a declarat miercuri în Parlamentul de la Haga ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers. Acest lucru va fi posibil iniţial pe durata unei perioade de probă.


Citește și :  Iranul impune noi sancţiuni împotriva a peste 30 de persoane şi entităţi din Europa

Vânzarea şi consumul de haşiş sau marijuana în cantităţi mici sunt tolerate în aşa-numitele „coffee shopuri”, însă cultivarea şi comercializarea lor în cantităţi mari sunt interzise. Motiv pentru care proprietarii acestor cafenele depind de angrosiştii ilegali pentru a-şi procura proviziile, notează DPA.

Pentru a pune capăt acestei practici, guvernul a fost de acord să se experimenteze cultivarea controlată de stat a marijuanei. Zece municipalităţi urmează să participe la experiment. Ulterior, guvernul va lua o decizie asupra legalizării complete a canabisului.

Experimentul a fost amânat de mai multe ori. Dintre cei zece cultivatori identificaţi anterior, doar unul este capabil să furnizeze cantităţi mai mari. O problemă cu care se confruntă fermele este aceea că legea stipulează că nu au voie să deschidă un cont business la orice bancă.

Citește și : Inspectori ai AIEA se află în Iran pentru a lămuri ‘ambiguităţile’