DISTRIBUIȚI
Reuters

Guvernul olandez este îngrijorat de perspectiva unui nou val de COVID-19 după o resurgenţă a contaminărilor în ultimele şapte zile, informează joi dpa, potrivit agerpres.

În prezent, numărul de infectări este cu 62% mai mare decât săptămâna trecută, cea mai mare creştere de la mijlocul lui iulie, potrivit datelor anunţate miercurea aceasta de Institutul Olandez pentru Sănătate publică şi Mediu (RIVM).


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

La nivel naţional au fost înregistrate 3.746 de noi cazuri, aproape dublu comparativ cu cifrele anunţate miercurea trecută.

Numărul de pacienţi internaţi în spitale a crescut de asemenea semnificativ. În prezent, în Ţările de Jos sunt 524 de persoane internate, dintre care 137 la terapie intensivă.

Guvernul olandez a majorat la nivel naţional nivelul de alertă.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Majoritatea cazurilor noi au fost înregistrate în oraşele mari, însă rata de infectare este crescută şi în comunităţile de protestanţi, în zonele cunoscute drept Centura biblică. Rata de vaccinare este scăzută printre calvinişti.

La ora actuală, 68% dintre cei 17 milioane de locuitori ai Ţărilor de Jos sunt vaccinaţi cu schemă completă, rata de vaccinare fiind de 83% în rândul adulţilor.