DISTRIBUIȚI
Pinterest

Târgul de Crăciun din Nurnberg, eveniment cunoscut pe plan mondial care atrage în fiecare an două milioane de vizitatori, nu va fi organizat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primarul acestui oraş german, informează AFP, potrivit agerpres

Pentru ”protejarea cetăţenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta”, a declarat Marcus Konig, citat într-un comunicat, după ce şi alte oraşe din Germania, precum Frankfurt şi Erfurt au luat deja decizii similare.


Citește și : Erdogan îi îndeamnă pe turci să nu mai cumpere produse franţuzeşti – VIDEO

Alături de cel din Strasbourg, Franţa, târgul de Crăciun din Nurnberg este unul dintre cele mai celebre din lume şi, cu o istorie de 400 de ani, unul dintre cele mai vechi.

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiştii germani, cât şi pe cei străini, în special asiatici, ispitiţi de vinul fiert cu condimente, precum şi de o altă specialitate locală celebră, turta dulce. Începe în mod tradiţional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului şi durează până pe 24 decembrie.

Anul acesta, ”Christkindlesmarkt” (”piaţa micului Isus”, în germană) ar fi trebuit să-şi deschidă porţile pe 27 noiembrie, dar, ”cu inima grea”, municipalitatea a decis în cele din urmă să anuleze evenimetul.

Târgurile de Crăciun sunt o tradiţie populară foarte bine ancorată în Germania, iar revenirea în forţă a coronavirusului în aceste ultime săptămâni a determinat autorităţile să ia măsuri drastice precum închiderea pe aproape tot teritoriul ţării a restaurantelor şi barurilor la ora locală 23:00 (22:00 GMT).

Citește și : Spitalele din Belgia nu mai fac faţă! Ar putea rămâne fără niciun loc la ATI!

După ce a acţionat exemplar în perioada primului val al pandemiei începând din luna martie, Germania se confruntă în prezent cu niveluri fără precedent de noi infectări zilnice, sâmbătă fiind înregistrate aproape 15.000 de cazuri.