DISTRIBUIȚI
DW

Organizatorii Târgului de Carte de la Leipzig, eveniment ce atrage în mod obişnuit sute de mii de vizitatori, vor trebui să aştepte două luni suplimentare înainte de lansarea ediţiei din 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Evenimentul de anul viitor, programat iniţial în martie 2021, va avea loc până la urmă în perioada 27-30 mai, a anunţat miercuri directorul târgului, Oliver Zille.


Citeşte şi: Trump demontează zvonurile privind starea sa de sănătate: Fake News!

Decizia va permite organizatorilor să utilizeze mai eficient spaţiile în aer liber, în contextul în care specialiştii au avertizat că noul coronavirus se propagă mult mai uşor în spaţii închise.

Amânarea ediţiei din 2021 va oferi totodată mai multe oportunităţi pentru două evenimente însoţitoare: festivalul de lectură Leipzig liest şi Manga Comic Con, a precizat Oliver Zille.

Târgul de Carte de la Leipzig, organizat în mod tradiţional în luna martie, a fost anulat în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

Anul trecut, evenimentul a atras 286.000 de vizitatori.

Vezi şi: Ruşii au testat cea mai mare bombă nucleară – VIDEO

Rămâne de văzut felul în care pandemia de COVID-19 va influenţa formatul de desfăşurare şi programul ediţiei din 2021.

Guvernul german a alocat suma de 1 milion de euro pentru a finanţa organizarea Târgului de Carte de la Leipzig în 2021, iar această finanţare va fi folosită pentru a sprijini standurile editurilor şi pentru a promova proiectele digitale.