DISTRIBUIȚI
Heavy.com

Tânărul de 23 de ani acuzat de masacrul din 2018 de la liceul Marjory Stoneman din Florida, cel mai sângeros înregistrat până acum la o şcoală din SUA, a pledat „vinovat” miercuri şi s-a declarat „realmente dezolat” de faptele sale, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres

„Sunt realmente dezolat de ce am făcut, duc această povară în fiecare zi”, a spus la tribunalul din Miami Nikolas Cruz, în vârstă de 23 de ani, care avea 19 ani în momentul faptelor.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

El s-a declarat vinovat de 17 omucideri şi 17 tentative de omucidere în atacul care a avut loc pe 14 februarie 2018, chiar de Valentine’s Day.

Paisprezece elevi şi trei membri angajaţi ai şcolii au murit şi alţi 17 oameni au fost răniţi când Cruz a deschis focul în acea zi într-un corp al clădirii. Fost elev al liceului, Cruz avea deja o istorie de probleme mintale şi de comportament în momentul faptelor.

La o audiere care a avut loc săptămâna trecută, Cruz s-a declarat vinovat de agresarea unui om al legii, într-un caz separat în care este acuzat că a lovit un ajutor de şerif căruia a încercat să-i ia taser-ul, în noiembrie 2018, când se afla în închisoare.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

În statul Florida, juraţii stabilesc dacă unui acuzat să-i fie impusă pedeapsa cu moartea. În condiţiile în care procurorii au promis să nu renunţe la solicitarea de aplicare a pedepsei capitale în cazul lui Cruz, soarta acestuia va fi decisă de un juriu, a cărui selecţie a fost programată să înceapă pe 4 ianuarie.

În martie 2018, în luna următoare atacului, grupul „March for Our Lives” creat de adolescenţi supravieţuitori ai acestuia a organizat la Washington un marş care a inspirat sute de alte manifestaţii similare pe plan global. Cruz avea 18 ani când a cumpărat, în mod legal, puşca AR-15 folosită în atacul de la liceu.