DISTRIBUIȚI
DW

Tânăra din Italia căreia i-au fost administrate din eroare mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech a primit de fapt patru doze, nu şase cum a fost anunţat iniţial, au precizat marţi autorităţile sanitare locale, potrivit AFP, scrie agerpres.  

”În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech”, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana (centrul Italiei) referitor la ”doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică”.


Citește și : Toți australienii trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul anului

”Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi”, a adăugat agenţia sanitară.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de ”o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele”.

Tânăra femeie, care a revenit luni la domiciliu după 24 de ore petrecute în spital sub observaţie, rămâne în continuare sub supraveghere, se mai spune în comunicat.

Citește și : Regina Elisabeta a II-a și-a reluat atribuțiile oficiale! A ținut discursul de deschidere a parlamentului britanic – VIDEO