DISTRIBUIȚI

Convorbirile purtate la Moscova de responsabili afgani şi reprezentanţi ai talibanilor au înregistrat progrese, dar nu unele semnificative, fiind necesare discuţii suplimentare, au anunţat agenţii de presă ruse, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Delegaţia, condusă de negociatorul şef al talibanilor Mullahul Baradar Akhund s-a întâlnit cu politicieni, între care lideri regionali care se vor afla în competiţie cu preşedintele afgan Ashraf Ghani în alegerile prezidenţiale din acest an, în contextul eforturilor diplomatice pentru a pune capăt războiului de 18 ani care afectează Afganistanul.


Citeşte şi: Un vapor de agrement S-A SCUFUNDAT în Dunăre. Şapte pasageri sunt morţi, 19 sunt daţi dispăruţi! – FOTO/VIDEO

Moscova pare să fi câştigat influenţă în procesul de pace în curs. SUA au anunţat luna trecută că au ajuns la un consens cu Rusia şi China asupra condiţiilor necesare pentru un acord de pace în Afganistan.

Uniunea Sovietică a invadat Afganistanul în 1979 şi s-a retras după circa 10 ani, în urma înfrângerii sale militare de către mujahedinii afgani susţinuţi de SUA.

Citeşte şi: 21 de pelerini mexicani au murit într-un groaznic accident rutier – FOTO/VIDEO